Pyhä jysäys

tiistaina, syyskuuta 13, 2016

Viimeinkin melkeinpä kuukauden odottelun jälkeen Joen sähköpostiin ilmestyi tarjous hääjuhlapaikka numero 2 vaihtoehdolta, eli Scarborough Hilliltä. Olin tietoinen siitä, että tämä oli kallein vaihtoehdoistamme, mutta tarjous jonka saimme oli paljon kalliimpi kuin olin osannut edes odottaa. Ja minähän olen aina varautunut kaikkein kauheimpiin skenaarioihin, murehtija kun olen, mutta tämä meni jopa minun painajaisten yli! Majatalon omistajat olivatkin sitten kuukauden aikana nostaneet markiisin vuokra hinnan 800£ (950e) -> 1000£ (1200e) ja päälle muita pikku juttuja kuten tuolien huput 3£ (3,5e) -> 4£ (4,8e) per tuoli. Juoma paketti oli 17£ (20,20e) per aikuinen, johon sisältyi 1 alkoholiton alkujuoma, 2 lasia viiniä ja 1 malja puheiden ajaksi. Tuo varsin vähäiseltä kuulostava juoma määrä maksaisi noin 935£ (1107e). Nopealla googlailulla selvisi, että Tescossa halvin viinipullo tällä hetkellä maksaa 1.30£ eli 1.50e. Huhhuh. En edes viitsinyt syventyä lukemaan ruokatarjoilujen erittelyä sen kummemmin, olin niin järkyttynyt ja pisti koko homma ihan kunnolla vihaksi. Ymmärrän toki, että elinkeinohan se tuokin on, mutta vähän jäi rahastuksen karvas maku suuhun tästä.

Jo ennen nukkumaan menoa sanoin Joelle, etten varmasti saa nukuttua yöllä, kun tämä jäi niin vaivaamaan. Ja niinhän siinä kävi sitten. Laskeskelin päässäni budjettia ja mitä kaikkea pitäisi vielä hankkia, lista sen kuin kasvoi kasvamistaan. 4 aikaan aamulla päätin, että ei tämä ole todellakaan murehtimisen ja unettomien öiden arvoinen asia. Vaikka tuo paikka olikin kaunis ja varmaan lähimpänä sitä alkuperäistä unelmaa millaisessa miljöössä häitämme vietettäisiin, oli siinä niin paljon miinuksia (Ekstra rahareikien muodossa jos ei muuten), että ehkä parempi näin. Joten ilman sen kummempia seremonioita, numero 2 tipahtaa listaltamme pois. Heippa hei ja terve menoa! 

Tämä nyt sitten tarkoittanee, että häitämme mitä todennäköisemmin tanssitaan vaihtoehto 3:ssa, eli Hickling Barnissa. Ensimmäinen vaihtoehto eli Hall for All jäänee sitten plan B:ksi pienen kokonsa ja epäkäytännöllisen keittiön vuoksi. Laitoin jo muutamalle catering firmalle sähköpostia, mutta jotenkin kauhunsekaisin tuntein odotan vastauksia, niin kovin tuo majatalon sähköposti minut onnistui ainakin hetkellisesti traumatisoimaan. Täytyy tosin mainita, että äidilläni on Suomessa oma catering bisnes ja hän on jo tarjoutunut tekemään ruoat häihimme. Vastaehdotukseni hänelle oli, että äitini tekisi ruoat, mutta pyytäisin jotakin catering firmaa tarjoilemaan ne juhlan aikana. Näin äidin ei tarvitsisi keittiössä huseerata itse hääpäivänä sitten ollenkaan. Toisaalta tämäkin vaihtoehto ahdistaa, koska äitini on tehnyt meidän hyväksi niin paljon. Sydäntä särkee edes ajatella pyytää häntä tekemään yhtään mitään, enkä haluaisi häntä rasittaa tällä asialla ollenkaan, hän ja loput perheestäni tulevat kuitenkin niin kaukaa (Ja vielä autolla euroopan halki! Hullut!). Haluaisin että he voisivat vain olla ja nauttia juhlista, sillä tiedän etten itsekkään voi olla levollisin mielin jos äitini ramppaa keittiössä vähän väliä. 

Ughh. Tuon majatalon sähköpostin pudottaman pommin aiheuttamaa fiilistä aika hyvin kuvaa tämä kuva, jonka nappasin yhden kirkon portilta.You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Oho... Hinnat kieltämättä olleet kyllä kohdallaan! :o Onneksi saatte kuitenkin pidettyä kiinni sitten toisesta / varavaihtoehdosta, ettei mee homma ihan pipariksi :)

  Ja voi, mä ymmärrän kyllä niin sen, että sua ahdistaisi oman äidin puuhastelu keittiössä teidän isona päivänänne! Meillä on sama juttu siinä, että äiti auttaa todella paljon muutoinkin, samoin vow renewalin järjestelyissä - haluan ihan ehdottomasti, että hän pääsee yhtälailla rentoutumaan ja pitämään hauskaa. Tottakai teillä varmasti säästyisi punta jos toinenkin tuolla konstilla, mutta vaakakupissa painaa takuulla tosi paljon enemmänkin :) Toivottavasti löydätte jonkun kaikille osapuolille parhaan kompromissin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, häillä rahastetaan kyllä ihan sumeilematta täällä! Nyt kun on saanut melkein viikon rauhassa makusteltua asiaa, niin eipä tuo enää oikeastaan edes harmita.

   Sisko ehti jo sanoa, että vaikka me joku toinen pitopalvelu otettaisiinkin, niin ei se äiti voisi olla rauhassa. Varmasti käy keittiössä pyörimässä ja ahdistelemassa henkilökuntaa :D

   Poista
 2. Hihiii,
  haastoin sut hääkuvahaasteeseen!
  Toivottavasti kukaan muu ei ehtiny ennen mua :)
  http://hullunahaihin.blogspot.fi/2016/09/haakuva-haaste-challenge-accepted.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, pitääpä tämä tehdä seuraavaksi! :)

   Poista