Haaveilua juhlapaikasta

perjantaina, elokuuta 19, 2016


Melkeinpä heti kosinnan jälkeisenä päivänä ryhdyin katselemaan erilaisia hotelleja ja paikkoja hääjuhlia varten. Joe tuumasi luulleensa, että vietämme auvoista kihlapariskunta elämää ainakin muutaman kuukauden ennen kuin aloitamme häiden suunnittelun. Höpsis! En usko ehtiväni enää vuonna 2018 käyttämään hirveästi aikaa suunnitteluun, kun viimeinen ja kaikista tärkein yliopisto vuosi on meneillään. Töihin siis!

Aloitin ensiksi tutustumalla paikalliseen tarjontaan, en katsellut hintoja niinkään vaan selailin menemään ja hihkuin innostuksesta löytäessäni mitä erikoisimpia paikkoja. Erään juhlapaikan yhteyteen sai vuokrattua karusellin, taikurin, akrobaatteja ja gondoli veneitä! Silmäilin myös komeita linnamaisia kartanoita ja vanhoja luostareita, jotka oli muutettu luksushotelleiksi. Tässä vaiheessa kuitenkin heräsin todellisuuteen: pakko niitä hintojakin on katsoa, muuten voi tulla pikkuisen pahamieli, kun ensin katselee kaikkia ihanuuksia joihin meillä ei ikipäivänä ole varaa. Hyvin nopeasti haaveilu kartano häistä muuttui rustiikkiseksi lato häiksi, mutta jopa lato häät ovat pienen omaisuuden arvoisia. Pyysin tarjouksia eri paikoista ja sähköposteihini vastattiin hyvinkin nopeasti, sääli vain, että suurimmassa osassa pelkästään hääpaikan vuokra yhdelle päivälle oli 2,000-5,000£ (2,300-5,700e), ilman cateringia. Itku meinasi päästä.

Tässä kohtaa myös huomasin, että englantilainen häiden suunnittelu kulttuuri eroaa hiukan suomalaisesta. Suomessa on joka vuodelle omat hääryhmät Facebookissa ja siellä keskustelu käy vilkkaana, jos joku tarvitsee apua niin aina löytyy joku jolla on vastaus, suomalaisia joka budjetin hääblogeja löytyy mieletön määrä ja hyviä (ja myös halpoja!) vinkkejä saa myös erilaisilta hääsivustoilta, hääkirppiksiltä voi helposti ostaa melkeinpä kaikki koristeet ja jopa puvun kohtuulliseen hintaan. Mutta ei Englannissa. Hääsivustot ja lehdet mainostavat erittäin kalliita luksus häitä, budjetti häille ei tahdo löytyä sijaa ellei se ole joku Daily Mailin artikkeli, missä häät on onnistuttu järjestämään omalla takapihalla grilli bileiden muodossa. Blogit ovat lähinnä rikkaamman väestön harrastus ja vaikuttaa siltä, että bloggareiden vanhemmat maksavat koko lystin. Nämä blogit toki ovat pullollaan hienoja koristelu ideoita, mutta en ole oikein saanut mitään muuta niistä irti. Facebookissa ainoa paikallinen hääryhmä mikä löytyi, oli ryhmä jossa erilaiset firmat mainostavat yrityksiään, lähinnä juuri ne kalliimman luokan bisnekset. Kuka oikeasti maksaa 30£ (35e) kirjelaatikosta vuokraa yhdelle illalle?

Yhden hääfoorumin löysin jossa jonkinlaista keskustelua normaali hintaisista häistä jopa käytiin. Innostukseni laantui sillä suurin osa keskusteluista oli monen vuoden takaisia ja foorumilla oli vähän hullunkuriset säännöt: ehdoton ei foorumin ulkopuolisille linkeille. Löysitkö mielettömän hyvän kaupan, josta saa suhteellisen järkevän hintaisia hääpukuja? Joo ei, ei saa jakaa infoa eteenpäin. Vitsi, meikä löysi tosi kauniin hääpaikan, jossa myös catering, eikä aiheuta kenellekään vatsahaavaa hinnoillansa! Joo kuuleppa, ei saa jakaa tällaista tekstiä täällä, google on ystäväsi, jos haluat jotakin löytää. Se siitä foorumista sitten.

Olen aivan mielettömän kateellinen suomalaisille morsiamille, en vähättele kenenkään stressiä tai vaivaa jota he näkevät häiden suunnittelussa, mutta kyllä heillä on asiat oikeasti hyvin! Myönnän, että välillä turhauttaa ja löydän itseni vaipuneena ajatuksiin, josko meidän sittenkin pitäisi järjestää häät Suomessa. Jotta tämä ei nyt ihan täysin negatiivinen ja epätoivon valtaisalta kuulostava kirjoitus olisi, niin tällä hetkellä kuitenkin valoa tunnelin päässä loistaa ja kirkkaasti loistaakin, sillä onnistuin löytämään muutaman potentiaalisen kylätalon ja pienen hotellin. Olemme kaksi paikkaa vetäneet pois listalta pienen koonsa vuoksi, yhdessä kylätalossa kävimme tutustumassa sisätiloissa viime viikolla ja se oli ihan passelin kokoinen. Ensi viikolla meillä on treffit kahden muun juhlapaikan omistajien kanssa, jonka jälkeen pitäisi näistä vaihtoehdoista valita se mieluisin. Kyllä se tästä!

You Might Also Like

0 kommenttia