Voiko askarteluun kuolla?

lauantaina, heinäkuuta 01, 2017

Hei. Minun nimeni on Jenni ja olen askarteluholisti. Tänään kävimme pitkällä kävelyllä ja rupesin pohtimaan mitä kaikkea olen saanut aikaiseksi häitämme varten. Tai ehkä pitäisi tarkentaa ja sanoa, mitä kaikkea olen aloittanut, mutta en ole saanut tehtyä loppuun. Olen haalinut itselleni ison listan juttuja ja asioita, jotka haluan itse omin käsin tehdä ja väkertää. Nou hätä, lista sen kuin jatkaa kasvamistaan ja kesälomaa on vielä jäljellä rutkasti! Haluan ehdottomasti kaikki jutut tehdä ja tiedän että pystyn siihen, mutta en näköjään osaa keskittyä yhteen projektiin, vaan aina uuden idean saadessani hyppään seuraavaan. Hiukan ärsyttää, sillä normaalisti en haali itselleni tehtävää näin paljon saati jätä juttuja puolitiehen, sillä tekemättömät hommat tahtovat aiheuttaa stressiä.

Listalla tuoreimpana on meidän omat hääsivut. Ajattelin, että kokoan kattavan tietopaketin vieraillemme molemmilla kielillä, niin päivän kulusta, majoitus mahdollisuuksista yms. Kokeilin varmaan kymmentä eri nettisivu palvelua, mutta lopulta päädyin käyttämään www.wix.com sivustoa. Sivut sain kasattua muutamassa päivässä ja olen niihin varsin tyytyväinen, sillä voimme koota RSVP:t sivuston kautta eikä tarvitse murehtia onko joku laittanut viestin väärään numeroon/unohtiko äiti välittää viestin eteenpäin/söikö posti kirjeen. Sivuja kootessa kauhistuin siitä, kuinka puuduttava ja hankala reissu tästä tuleekaan vieraillemme. Asumme aika kaukana kaikesta ja sen lisäksi hääjuhla on vielä kauempana sivistyksestä! Sivut ovat 90% valmiit, ainoa mikä puuttuu on tietopaketti siitä, miten Heathrowlta tahi Gatwickin kentältä pääsee Norwichiin helpoiten. Delegoin tämän asian setvimisen Joelle, sillä hänellä on enemmän kokemusta metrolla ja junilla suhahtelusta Lontoossa. Laitamme sivujemme osoitteen kutsujen mukana sitten myöhemmin vieraille salasanoineen kaikkineen. Status: 90% valmisOlen imuroinut ja siivoillut korkokengät jalassa viimeiset 6 kuukautta, enkä enää näytä yhtä typerältä kuin aluksi koroilla liikkuessani. Tiedän kuitenkin etten jaksa niillä koikkaroida koko hääpäivää ja tästähän sitten syntyi kipinä uuteen projektiin. Tuunailin vanhoja Converse kenkiäni, maalasin ne tumman sinisellä akryylimaalilla ja tarkoituksena olisi liimailla hieman valkoista pitsiä ulkosivuille. Kuvassa näkyykin vähän kenkien vanhaa kuosia, vielä olisi hiukan maalattavaa ennen kuin pystyn pitsit liimaamaan paikoilleen! Status: 70% valmis.Kutsun kannesta ja logosta laitoinkin jo kuvan, mutta ne eivät ole edenneet sen pitemmälle. Ostin mustan kartonkisen kierre vihkosen meille vieraskirjaksi ja siihen olisi tarkoitus koota polaroid kuvat meidän photopboothista hääpäivän aikana. Kuvien liimailua varten suunnittelin jo pienet kissa tarrat, jotka tulostelen syksyllä yliopistolla, ohessa kuva tarraojen suunnittelusta. Aloin jo suunnittelemaan siihen kanttakin, mutta… Olen onnistunut piirroksen hukkaamaan. Suunnitteilla on myös ns. sormenjälki vieraskirja juliste, mutta en ole päässyt siinä hahmottelua pidemmälle. Nämä pikku projektit ovat hauskoja ja varmaan nopeimmat toteuttaa, mutta ne on jäänyt taka-alalle kokonaan. Status: 15% valmis.

 

Seuraavana listalla on hiuskoru. Katselin netistä erilaisia hiuskoristeita, mutta en löytänyt mieluista, joka näyttäisi kauniilta ja joka ei saisi lompakkoani kuihtumaan olemattomiin. Pinterestissä pyöriessäni sisäinen DIY MacGyverinihan se heti nosti päätänsä! Ostin eri kokoisia helmiä, metallilankaa sekä kynsilakkaa tähän projektiin. Tarkoituksena olisi tehdä kynsilakka kukkia (KYLLÄ! Kuulostaa pöljälle, mutta aivan kivoja niistä tuli!) ja väkerrellä koko juttu itse pinterestistä löytämäni ohjeen avulla. Olen testaillut kukkien tekoa ja pienen harjoittelun jälkeen niistä tuli ihan kivoja, nyt vain pitäisi ostaa vähän ohuempaa metallilankaa jotta pääsen kunnolla vauhtiin. Ohessa kuva ensimmäisestä yrityksestä, ei ehkä niin kaunis mutta kukalle se näyttää kuitenkin! Tämä on varmaan yksi hitaimmista ja hermoja kiristävimmistä projekteistani ja päätinkin, että jos kyhäelmä näyttää lopulta aivan kamalalta, laitan hiuksiini oikeita kukkia ja käytän helmet johonkin muuhun askarteluun. Niin ja olen vasta kerran onnistunut kaatamaan yhden helmi kipon lattialle, vielä kuukausienkin päästä niitä pyörii lattialla! Status: 1% valmis.Kukkien kasvatus: Tänä keväänä kylvin jonkin verran kukkia, mutta en usko niistä tulevan mitään. Esikylvin kukat sisälle, mutta hattara kun olen, ostin muita kesäkukkia suoraan kaupasta ja esikasvatetuille ei löydy enää mistään tilaa! Ensi kesänä uusi yritys sitten. Viime vuotiset gladiolukset kasvavat tosin kovaa vauhtia ja uskoisin niiden kukkivan sopivasti heinäkuun lopulla, mutta laventelit ovat liian aikaisessa, joten ne pitää hankkia muualta. Status: Luontoäidin armoilla.

Listalla vielä tekemättöminä/aloittamattomina/vasta suunnitteilla: Erilaiset liitutaulu kyltit (Maali ja kynä tätä varten on jo ostettuna), taulu systeemi istumajärjestystä varten (Jonkin verran materiaaleja jo ostettuna, mm. mini pyykkipojat), bannerit/kirjaimet (Skalpelli systeemi ostettuna), lehtiset virsiä/päivänkulkua varten.. Kaasolle olen ainoastaan delegoinut pöytiin laitettavat istumapaikka kyltit, en halua ketään muuta ahdistella näillä projekteilla, sillä tämä on jo puhdasta hulluutta!

Ja listahan siis kasvaa sitä mukaa kun saan uusia ideoita. Apua!

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Love me do:n syksyn häämessut ja Hääblogimiitti tulevat jälleen! Kutsumme sinut kutsuvieraana mukaan perinteiseen hääblogimiittiin 7.10.2017 Helsingin Kaapelitehtaalle. Laitathan meille postia jos haluat mukaan, niin lähetämme sinulle hääblogimiitti-infon!

  Lämpimin terveisin,
  Fanny
  fanny@lovemedo.fi
  www.lovemedo.fi

  VastaaPoista
 2. Hei ihana hääbloggaaja! On taas aika muistaa teitä hääbloggaajia ja haluammekin vinkata sinulle, että Vuoden Hääblogi 2018 -nimeämiset ovat käynnissä osoitteessa https://lovemedo.fi/entry/vuoden-haeaeblogit-2018

  Iloista joulunodotusta ja onnea kisaan! Toivottavasti nähdään häämessuilla Kaapelitehtaalla!

  Fanny/Love me do - Hurmaavan erilainen häätapahtuma

  VastaaPoista